Ne demek?

Wiki Article

Binaların mimarisına yarar kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı konstrüksiyonsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi veya manevi zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.

Genel amacı insanların binayı beis görmeden ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri vaziyet kızılır.

Her dem azade bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde veya arkasında herhangi bir kayıt, mobilya yahut özge bir hail bulunmamalıdır. Ayrıca Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Yangın kapısı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, sair yangın bapları kabil çatı eminği planının önemli bir parçbeyıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, hırse dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin vesair bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrol şeşna düzenınmasına yardımcı mümkün ve insanoğluın binadan güvenli bir şekilde tahliye edilmesini esenlayabilir.

 60dk ve 120dk kabil vasati dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller tercih edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın kapısı modelleri üzerine bili istanbul Yangın kapısı fiyatları alabilir showroomumuzu görüşme edebilirsiniz. 

Yangın çıkan ortamla ilişkinin kesilmesi ve insanoğluın ve alakadar yapının eminğini sağlayan kapıya yangın kapısı adı verilmektedir.

Hassaten Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak denetleme edilmesi ve nöbetlevsel yapkaloriın korunması da hayati önem taşır.

1 mm yahut elan lakırtıın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına gereğince çok daha elleme ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz gibi bedelı doğrudan etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın pahaı da 4000 TL den çıbanlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi muayyen sertifikasyon kurumları aracılığıyla yapılan testler ve rapor ile belirlenir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ehven yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında duman ve alevlerin özge alanlara yayılmasını önlemek derunin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Ivedili çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı hayati öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını fazlalıkrabilmektedir.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page